Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βολισσιανών Αττικής «Η Αγιά Μαρκέλλα» αποφάσισε να επιτείνει τις προσπάθειες για να επανασυσταθεί το χορευτικό μας συγκρότημα. Μετά από επικοινωνία μελών του Συλλόγου μας με μέλη του ιδρύματος «Πέτρος Ζήσης», το ίδρυμα, μας έκανε την τιμή, να παραχωρήσει αίθουσα του στο Χαλάνδρι, προκειμένου το χορευτικό μας να μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς, καθώς επίσης μας διαθέτει και χοροδιδασκάλους. Τα πραγματικά μικρά έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών μας θα τα καλύψει εξολοκλήρου ο σύλλογος μας.

Σε πρώτη φάση τα μαθήματα θα απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας (Δημοτικού ή και γυμνασίου) και θα είναι εντελώς δωρεάν.

Προσδοκούμε να ξεκινήσουμε μαθήματα μέσα στον Σεπτέμβριο. Περιμένουμε την συμμετοχή σας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά μας, να διδαχτούν τους παραδοσιακούς χορούς μας από έμπειρους χοροδιδασκάλους.

Δείγμα της βαθιάς γνώσης της παράδοσης και της ζωντάνιας των μελών του ιδρύματος «Πέτρος Ζήσης» πήραμε στον φετινό χορό μας, όπου μας έκαναν την τιμή να χορέψουν αφιλοκερδώς φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, παραδοσιακούς χορούς όχι μόνο του νησιού μας αλλά και του χωριού μας της Βολισσού!

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε με τα μέλη του συλλόγου μας:

Μπελέγρης Χριστόφορος (Άκης): 6932266808

Πλακίτση Τζένη: 6944654547

 

“Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση”

Το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία “Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση” συστάθηκε από τον αείμνηστο δικηγόρο Πέτρο Ζήση, του οποίου την επωνυμία και φέρει, το 1975 ( Π.Δ. 339/17-5-1975 ΦΕΚ 99Α ). Έχει ως σκοπό του, όπως αυτός ορίζεται στον οργανισμό του, την καταγραφή, διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής, συμπεριλαμβανομένης και της βυζαντινής μουσικής και μελοποιίας, και των παραδοσιακών χορών του τόπου μας.
Στην προσπάθειά του αυτή, μέσα σε ορθά πλαίσια τού σεβασμού των αρχών και αξιών της παράδοσης και με συνέπεια πάντοτε στους καταστατικούς του σκοπούς, το Ίδρυμα Ζήση έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της εκμάθησης των ελληνικών παραδοσιακών χορών, λειτουργώντας τμήματα όλων των ηλικιών (παιδικές ακαδημίες, εφηβικά, ενηλίκων). Πέραν των τμημάτων χορού, στο Ίδρυμα Ζήση λειτουργούν και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακού τραγουδιού, βυζαντινής μουσικής καθώς και παραδοσιακών οργάνων, ούτως ώστε να παρέχεται ένα πλήρες και οργανωμένο σύστημα μύησης στην ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση και κουλτούρα. Στο ιστορικό τού Ιδρύματος, καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, συγκαταλέγονται εκτός τών άλλων πληθώρα συμμετοχών σε εκδηλώσεις εθνικού αλλά και διεθνούς επιπέδου (Ολυμπιακοί Αγώνες Αθηνών 2004, συμμετοχή σε φεστιβάλ και ταξίδια σε εξωτερικό), διοργάνωση σεμιναρίων προάγοντας την έρευνα και δίνοντας ερεθίσματα για πληρέστερη, επιστημονικού επιπέδου ενασχόληση με το αντικείμενο τής παράδοσης.

Από τον ιστότοπο του ιδρύματος  http://www.idrimapzisi.gr